lunes, 18 de junio de 2012

III Jornades per l'Alliberament de la Terra (Lleida)

Data: 20, 21 i 22 de Juliol de 2012
Poble: Clua de Meià (segons la legislació, forma part del municipi de Artesa de Segre)
Comarca: La Noguera (Lleida)

PROGRAMA     i     HORARIS

Fa 4 anys vam començar a gestar les primeres Jornades per l'Alliberament de la Terra, i ara al 2012, tornem a la càrrega amb la 3a edició. Ha passat el temps des de llavors, molts projectes, batalles i desenganys, però la il·lusió torna a créixer en nosaltres per preparar aquesta trobada. Avui més que mai pensem que l'única sortida a tota la putrefacció que ens envolta és la lluita per un alliberament total de nosaltres mateixes i de la naturalesa que ens envolta.

L'alliberament de la Terra no és més que un desig de viure en estret contacte i equilibri amb el que ens envolta, siguin animals, muntanyes, arbres o persones. Per a això necessitem desprendre'ns de les vestidures imposades pel sistema de dominació actual en les seves moltes facetes (consumisme, política, heteronormativitat, diversió enllaunada, patriarcat, especisme, , etc.) i córrer per fi despullats i lliures per aquest planeta. Sona idíl·lic, però algú va dir una vegada que “la utopia és el principi de tota millora i del disseny d'un futur millor”, així que somiem: somiem amb relacionar-nos d'igual a igual amb qui tenim al voltant per decidir sobre les nostres vides; somiem amb un lloc per viure, una tercera pell, integrada en l'ecosistema i autosuficient energèticament; somiem des de nens amb aprendre allò que ens interessa a nosaltres i no el que els grans ens volen ensenyar; somiem amb expressar la nostra sexualitat sense tabús ni imposicions, basant-nos en el respecte mutu i en el plaer; somiem amb un dia en què les múltiples formes de veure la realitat no siguin estigmatitzades i classificades com a malalties mentals, que siguem capaces d'empatitzar amb totes elles, somiem amb la destrucció del poder i totes les formes d'autoritat...
...els somnis es fan realitat vivint-los dia a dia i lluitant amb força per aconseguir-los.


Seguim creient en les comunitats rurals com a focus d'aquesta revolució, per això hem pensat que aquestes jornades siguin un espai on intercanviar coneixements i eines que ens apropin una mica més a l'autogestió de les nostres vides. Els eixos temàtics d'aquesta edició seran els següents:
  • Autosuficiència energètica… com viure sense necessitat d'endesas, repsoles ni iberdrolas.
  • Aprenentatge al llarg de la vida… des del naixement a la vellesa, passant per la maternitat, la infantesa, la joventut i l'etapa adulta.
  • Alliberament mental i sexual… com despullar-nos de les etiquetes mèdiques i socials i descobrir-nos a nosaltres mateixos.

A més, com en cada ocasió, hi haurà espai per a les distribuïdores anticomercials, actuacions per amenitzar les vetllades, activitats pels més petits, saborós menjar i beguda vegana i ecològica per autogestionar la trobada…

Les jornades tindran lloc el 20, 21 i 22 de juliol en Clua de Meià, La Noguera (Lleida), aquesta és una primera convocatòria perquè us aneu reservant el cap de setmana i perquè ens feu arribar les vostres propostes sobre aquest tema.
           (En castellano: http://liberaciontierra.blogspot.com.es)
Contacte: liberaciontierra12@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario